MENU zmienia się co 4 tygodnie
Poniedziałek | |
Śniadanie: | Kanapka z pieczywa mieszanego z masłem (60 g), parówka z szynki (60 g), herbata ziołowa: melisa z miętą |
Obiad – I danie: | Zupa kalafiorowa z makaronem (250 ml) |
Obiad – II danie: | Jajko sadzone (50 g), ziemniaki (100 g), miks sałata z sosem jogurtowym z jabłkiem (50 g), kompot (200 ml) |
Podwieczorek: | Koktajl bananowo- jabłkowy (150 g) |
Wtorek | |
Śniadanie: | Kasza manna z owocami na mleku słodzona miodem (150 g), 1 kanapka z pastą ze słonecznika (20 g) |
Obiad – I danie: | Zupa: barszcz ukraiński (250 ml) |
Obiad – II danie: | Pierogi mięsno- warzywne posypane zieloną pietruszką (5 szt.- 200 g), kompot (200 ml) |
Podwieczorek: | Owoc |
Środa | |
Śniadanie: | Pieczywo żytnie z masłem (60 g), kurczakiem pieczonym i sałatą (40 g), herbata owocowa |
Obiad – I danie: | Zupa: krupnik na żołądkach drobiowych
(250 ml) |
Obiad – II danie: | Ryż zapiekany z jabłkiem, cynamonem i sosem waniliowym (250 g), kompot (200 ml) |
Podwieczorek: | Ciastka z suszonymi owocami |
Czwartek | |
Śniadanie: | Płatki kukurydziane na mleku (150 g), 1 kanapka z pastą z soczewicy (20 g) |
Obiad – I danie: | Zupa: krem z batatów i marchewki (250 ml) |
Obiad – II danie: | Indyk w sosie śmietanowym z warzywami na parze (150 g), kasza pęczak (100 g), kompot (200 g) |
Podwieczorek: | Owoc |
Piątek | |
Śniadanie: | Pieczywo pszenne z masłem (60 g), pasztetem rybnym i ogórkiem (40 g), herbata owocowo- ziołowa |
Obiad – I danie: | Zupa kapuśniak (250 ml) |
Obiad – II danie: | Naleśniki z białym serem i polewą truskawkową (2 szt.- 250 g), kompot (200 ml) |
Podwieczorek: | Rogaliki z budyniem |