MENU zmienia się co 4 tygodnie
Poniedziałek | |
Śniadanie: | Makaron na mleku z kaszą kukurydzianą (150 g), kanapka z pastą z białej fasoli (20 g) |
Obiad – I danie: | Zupa ogórkowa (250 ml) |
Obiad – II danie: | Leczo warzywne z kurczakiem (150 g), ryż (100 g), kompot (200 ml) |
Podwieczorek: | Owoc |
Wtorek | |
Śniadanie: | Pieczywo żytnie z masłem (60 g), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (50 g), kawa zbożowa |
Obiad – I danie: | Zupa ryżowa (250 ml) |
Obiad – II danie: | Kotlety mielony z indyka, ciecierzycą i warzywami (100 g), ziemniaki (100 g), mini marchewka na maśle (50 g), kompot (200 ml) |
Podwieczorek: | Koktajl bananowo – truskawkowy |
Środa | |
Śniadanie: | Pieczywo mieszane z masłem (60 g), indykiem gotowanym i pomidorem (40 g), herbata owocowa |
Obiad – I danie: | Zupa szczawiowa z jajkiem (250 ml) |
Obiad – II danie: | Pierogi ruskie polane masłem i z jogurtem, kompot (200 ml) |
Podwieczorek: | Owoc |
Czwartek | |
Śniadanie: | Musli z suszonymi owocami na mleku (150 g), kanapka z pastą z marchewki (20 g) |
Obiad – I danie: | Zupa neapolitańska z makaronem (250 ml) |
Obiad – II danie: | Bitki drobiowe w sosie parykowym (100 g), kasza jęczmienna (100 g), brokuły z prażonym słonecznikiem(50 g), kompot (200 ml) |
Podwieczorek: | ciastka z suszonymi owocami i jogurtem |
Piątek | |
Śniadanie: | Pieczywo pszenne z masłem (60 g), twarożek z owocami (50 g), herbata owocowo- ziołowa |
Obiad – I danie: | Zupa krem z dyni (250 ml) |
Obiad – II danie: | Risotto z warzywami i rybą (100 g), kompot (200 ml) |
Podwieczorek: | Owoc |