Tydzień III

MENU zmienia się co 4 tygodnie

Poniedziałek
Śniadanie: Makaron na mleku z kaszą kukurydzianą (150 g), kanapka z pastą z białej fasoli (20 g)
Obiad – I danie: Zupa ogórkowa (250 ml)
Obiad – II danie: Leczo warzywne z kurczakiem (150 g), ryż (100 g), kompot (200 ml)
Podwieczorek: Owoc
Wtorek
Śniadanie: Pieczywo żytnie z masłem (60 g), pasta jajeczna ze szczypiorkiem (50 g), kawa zbożowa
Obiad – I danie: Zupa ryżowa (250 ml)
Obiad – II danie: Kotlety mielony z indyka, ciecierzycą i warzywami (100 g), ziemniaki (100 g), mini marchewka na maśle (50 g), kompot (200 ml)
Podwieczorek: Koktajl bananowo – truskawkowy
Środa
Śniadanie: Pieczywo mieszane z masłem (60 g), indykiem gotowanym i pomidorem (40 g), herbata owocowa
Obiad – I danie: Zupa szczawiowa z jajkiem (250 ml)
Obiad – II danie: Pierogi ruskie polane masłem i z jogurtem, kompot (200 ml)
Podwieczorek: Owoc
Czwartek
Śniadanie: Musli z suszonymi owocami na mleku (150 g), kanapka z pastą z marchewki (20 g)
Obiad – I danie: Zupa neapolitańska z makaronem (250 ml)
Obiad – II danie: Bitki drobiowe w sosie parykowym (100 g), kasza jęczmienna (100 g), brokuły z prażonym słonecznikiem(50 g), kompot (200 ml)
Podwieczorek: ciastka z suszonymi owocami i jogurtem
Piątek
Śniadanie: Pieczywo pszenne z masłem (60 g), twarożek z owocami (50 g), herbata owocowo- ziołowa
Obiad – I danie: Zupa krem z dyni (250 ml)
Obiad – II danie: Risotto z warzywami i rybą (100 g), kompot (200 ml)
Podwieczorek: Owoc