Tydzień I

MENU zmienia się co 4 tygodnie
TYDZIEŃ I

Poniedziałek
Śniadanie: Ryż na mleku z miodem, żółtkiem, mąką ziemniaczaną (150 g), 1 kanapka z pastą ze słonecznika (20 g)
Obiad – I danie: Zupa ziemniaczana (250 ml)
Obiad – II danie: Naleśnik szrek z żółtym serem i szynką (2 szt.- 200g), kompot (200 ml)
Podwieczorek Owoc
Wtorek
Śniadanie: Kanapka z pieczywa mieszanego z masłem   (60 g), twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (50 g), kakao
Obiad – I danie: Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml)
Obiad – II danie: Kotlet z jaj, pietruszki, siemię lniane (100g), ziemniaki (100g), mizeria (50g), kompot (200 ml)
Podwieczorek: Racuchy z jabłkiem (2 szt.- 80 g) + kefir (50 g)
Środa
Śniadanie: Jogurt z musem owocowym i granole na miodzie (150 g),  1kanapka z nutellą z fasoli    (20 g), herbata ziołowo- owocowa
Obiad – I danie: Zupa brokułowa z ziemniakami (250 g)
Obiad – II danie: Kurczak w sosie słodko – kwaśnym (150g), ryż (100g), kompot  (200 g)
Podwieczorek: Owoc
Czwartek
Śniadanie: Kanapka z masłem, szynką i pomidorem na pieczywie żytnim (100 g), herbata owocowa
Obiad – I danie: Żurek z jajkiem (250 ml)
Obiad – II danie: Kasza bulgur z warzywami (250g), kompot (200 ml)
Podwieczorek: Twarożek ziarnisty, mus owocowy
Piątek
Śniadanie: Płatki owsiane na mleku (150 g), 1 kanapka z humusem (20 g)
Obiad – I danie: Zupa jarzynowa (250 ml)
Obiad – II danie: Makaron z łososiem w sosie śmietanowo- koperkowym (250g),  kompot (200 ml)
Podwieczorek: owoc