MENU zmienia się co 4 tygodnie
TYDZIEŃ I
Poniedziałek | |
Śniadanie: | Ryż na mleku z miodem, żółtkiem, mąką ziemniaczaną (150 g), 1 kanapka z pastą ze słonecznika (20 g) |
Obiad – I danie: | Zupa ziemniaczana (250 ml) |
Obiad – II danie: | Naleśnik szrek z żółtym serem i szynką (2 szt.- 200g), kompot (200 ml) |
Podwieczorek | Owoc |
Wtorek | |
Śniadanie: | Kanapka z pieczywa mieszanego z masłem (60 g), twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (50 g), kakao |
Obiad – I danie: | Zupa pomidorowa z ryżem (250 ml) |
Obiad – II danie: | Kotlet z jaj, pietruszki, siemię lniane (100g), ziemniaki (100g), mizeria (50g), kompot (200 ml) |
Podwieczorek: | Racuchy z jabłkiem (2 szt.- 80 g) + kefir (50 g) |
Środa | |
Śniadanie: | Jogurt z musem owocowym i granole na miodzie (150 g), 1kanapka z nutellą z fasoli (20 g), herbata ziołowo- owocowa |
Obiad – I danie: | Zupa brokułowa z ziemniakami (250 g) |
Obiad – II danie: | Kurczak w sosie słodko – kwaśnym (150g), ryż (100g), kompot (200 g) |
Podwieczorek: | Owoc |
Czwartek | |
Śniadanie: | Kanapka z masłem, szynką i pomidorem na pieczywie żytnim (100 g), herbata owocowa |
Obiad – I danie: | Żurek z jajkiem (250 ml) |
Obiad – II danie: | Kasza bulgur z warzywami (250g), kompot (200 ml) |
Podwieczorek: | Twarożek ziarnisty, mus owocowy |
Piątek | |
Śniadanie: | Płatki owsiane na mleku (150 g), 1 kanapka z humusem (20 g) |
Obiad – I danie: | Zupa jarzynowa (250 ml) |
Obiad – II danie: | Makaron z łososiem w sosie śmietanowo- koperkowym (250g), kompot (200 ml) |
Podwieczorek: | owoc |