Poniedziałek |
Śniadanie: |
Kasza jaglana na mleku z musem owocowym, kanapka z masłem |
Obiad – I danie: |
Zupa koperkowa (250 ml) |
Obiad – II danie: |
Sos bolognese (100 g), makaron muszelki (100 g), kompot (200 ml) |
Podwieczorek: |
Owoc |
|
Wtorek |
Śniadanie: |
Pieczywo żytnie z masłem (60 g), jajecznica ze szczypiorkiem (80 g), kakao |
Obiad – I danie: |
Rosół z makaronem (250 ml) |
Obiad – II danie: |
Pulpety z indyka w sosie śmietanowo- warzywnym (100 g), ziemniaki (100 g), surówka z kapusty pekińskiej (50 g), kompot (200 ml) |
Podwieczorek: |
Babka z kaszy manny z jabłkami i cynamonem |
|
Środa |
Śniadanie: |
Kaszka pszenno- owocowa na mleku modyfikowanym |
Obiad – I danie: |
Zupa botwinka (250 ml) |
Obiad – II danie: |
Gołąbki niezawijane z cielęciną i drobiem w sosie pomidorowym (100 g), ziemniaki (100 g), kompot (200 ml) |
Podwieczorek: |
Owoc |
|
Czwartek |
Śniadanie: |
Pieczywo żytnie z masłem (60 g), wędlina (40 g), herbata owocowo- ziołowa |
Obiad – I danie: |
Zupa marchwianka (250 ml) |
Obiad – II danie: |
Jajko na twardo w sosie paprykowym z pietruszką (100 g), kasza gryczana nieprażona (100 g), buraki z jabłkiem (50 g), kompot (200 ml) |
Podwieczorek: |
Szejk owocowy |
|
Piątek |
Śniadanie: |
Pieczywo pszenne z masłem (60 g), pasta twarogowa z łososiem i koperkiem (50 g), herbata owocowo- ziołowa |
Obiad – I danie: |
Kapuśniak z młodej kapusty (250 ml) |
Obiad – II danie: |
Ryż z koktajlem owocowym (200 g), kompot (200 ml) |
Podwieczorek: |
Owoc |