Tydzień IV

MENU zmienia się co 4 tygodnie

Poniedziałek
Śniadanie: Kasza jaglana na mleku z musem owocowym, kanapka z masłem
Obiad – I danie: Zupa koperkowa (250 ml)
Obiad – II danie: Sos bolognese (100 g), makaron muszelki (100 g), kompot (200 ml)
Podwieczorek: Owoc
Wtorek
Śniadanie: Pieczywo żytnie z masłem (60 g), jajecznica ze szczypiorkiem (80 g), kakao
Obiad – I danie: Rosół z makaronem (250 ml)
Obiad – II danie: Pulpety z indyka w sosie śmietanowo- warzywnym (100 g), ziemniaki (100 g), surówka z kapusty pekińskiej (50 g), kompot (200 ml)
Podwieczorek: Babka z kaszy manny z jabłkami i cynamonem
Środa
Śniadanie: Kaszka pszenno- owocowa na mleku modyfikowanym
Obiad – I danie: Zupa botwinka (250 ml)
Obiad – II danie: Gołąbki niezawijane z cielęciną i drobiem w sosie pomidorowym (100 g), ziemniaki (100 g), kompot (200 ml)
Podwieczorek: Owoc
Czwartek
Śniadanie: Pieczywo żytnie z masłem (60 g), wędlina (40 g), herbata owocowo- ziołowa
Obiad – I danie: Zupa marchwianka (250 ml)
Obiad – II danie: Jajko na twardo w sosie paprykowym z pietruszką (100 g), kasza gryczana nieprażona (100 g), buraki z jabłkiem (50 g), kompot (200 ml)
Podwieczorek: Szejk owocowy
Piątek
Śniadanie: Pieczywo pszenne z masłem (60 g), pasta twarogowa z łososiem i koperkiem (50 g), herbata owocowo- ziołowa
Obiad – I danie: Kapuśniak z młodej kapusty (250 ml)
Obiad – II danie: Ryż z koktajlem owocowym (200 g), kompot (200 ml)
Podwieczorek: Owoc